fbpx

Yin Yang Yoga

yin yang yogaBij Yin Yang Yoga de ene keer Yin yoga les gegeven. En een volgende keer is het een Easy flow yogales. Daarbij ligt het tempo lager dan bij Vinyasa yoga.

Voor iedereen

Ik geef je meerdere opties om de houding uit te voeren, zodat je altijd kunt werken vanuit je eigen mogelijkheden. Er is er veel ruimte voor ontspanning en ademhaling. Je voert de houdingen uit op het ritme van je ademhaling, waardoor er een flow ontstaat. Deze flow geeft je energie en geestelijke rust.

Dit is een uitstekende les voor beginners, mensen die herstellen van een blessure of met een bepaalde aandacht, of mensen die het wat rustiger aan willen doen.

Kijk bij informatie en contact voor meer informatie over waar en wanneer deze les wordt gegeven.

Yin Yoga

Bij Yin yoga oefen je een serie zittende of liggende houdingen waarbij je de spieren ontspant. De houdingen zijn vooral gericht op het versterken van de bindweefsels en de gewrichten. De houdingen worden 3-5 minuten aangehouden. Het is een meditatie in een yogahouding: je oefent om jezelf open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. Je gebruikt je lijf niet om
in de houding te komen, maar gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.
Yin yoga vormt een goede aanvulling op de meer actieve Vinyasa yoga en Easy flow yoga. Het helpt gewrichtsklachten te herstellen en je gewrichten en bindweefsel te versterken. Het is zeer effectief bij het verminderen van rugklachten en heerlijk om je lichaam te openen. Met Yin Yoga houd je je lichaam jong en soepel. Alles verloopt langzaam en rustig.

“Twee jaar geleden twijfelde ik geen moment om, na proeflessen bij diverse docenten, voor de Yin Yang yoga bij Hilde te kiezen. Hilde is voor mij de yogadocent zoals die zou moeten zijn. Haar lessen brengen mij datgene wat ik zo mooi vind aan yoga: geestelijke ontspanning, energie en een stukje lichamelijke kracht en lenigheid. Ik houd van haar balans tussen humor en sereniteit, tussen inspanning en ontspanning, tussen nabijheid en afstand, tussen beide benen op de grond en spiritualiteit.”

Gerrianne